Fra:
Til:

Viser 21-40 ud af 633 resultater
Film
Vildheks
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 12 & 15.30.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Dansk fantasyfilm instrueret af Kaspar Munk, som er baseret på Lene Kaaberbøls bogserie om pigen Clara, der efter at være blevet angrebet af en kat, besidder helt specielle kræfter. Med blandt andre Gerda Lie Kaas, Sonja Richter og Signe Egholm Olsen.
Mandag
Okt
22
Film
Smallfoot - Dansk tale
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 14.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Animeret familieeventyr, hvor Bigfoot-legenden vendes på hovedet, da en kvik ung Yeti finder noget, han ikke troede eksisterede - et menneske. Nyheden om denne "Smallfoot" gør ham berømt og giver ham nye chancer, men det skaber også uro i Yeti-samfundet.
Mandag
Okt
22
Film
Team Albert
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 16.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Dansk familiefilm om Albert, der ikke vil acceptere, at man ikke kan gøre det, man har lyst til. Så han gør oprør mod skole, forældre og hele verden for at blive det, han er bedst til: En der underholder via YouTube. I hovedrollen ses Albert Dyrlund.
Mandag
Okt
22
Film
Iqbal og Den Indiske Juvel
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 17.35.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Dansk familiefilm, hvor Iqbals tante Fatwa er blevet udnævnt til Vogter af Den Indiske Juvel. Så Iqbal overtaler sin far til at hele familien skal med til Indien for at overvære ceremonien., men som altid går det ikke lige som planlagt.
Mandag
Okt
22
Film
First Man
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 19.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 45 kr)
Drama instrueret af Damien Chazelle om NASAs mission for at lande den første mand på månen med fokus på Neil Armstrong og årerne 1961-1969. Det er en førstehåndberetning baseret på en bog af James R. Hansens bog. Med blandt andre Ryan Gosling.
Mandag
Okt
22
Film
Bad Times at the El Royale
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 20.45.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 90 kr)
Amerikansk thriller, hvor syv fremmede, hver med sin hemmelighed, får deres skæbner flettet sammen ved Lake Tahoe's El Royale, et lurvet, nedslidt hotel med en mørk fortid, hvor intet er, som det ser ud. Med blandt andre Chris Hemsworth og Jeff Bridges.
Mandag
Okt
22
Film
Grænse
Baltoppen Bio 1-2
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 21.40.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Thriller og fantasyfilm om toldvagten Tina, der på grund af en kromosomdobling ser anderledes ud. Samtidig har hun en næse, som kan lugte andre menneskers følelser. Forlægget er skrevet af John Ajvide Lindqvist, forfatteren til 'Lad den rette komme ind'.
Mandag
Okt
22
Gudstjenester
Plejehjems- og institutionsgudstjeneste ved Karsten Lundbeck Garne
Lundehaven Plejecenter
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14-15.
Lundehaven Plejecenter
Skovlunde Torv 8, Skovlunde
Tirsdag
Okt
23
Foredrag
Mødreklubben
Skovlunde Kirke
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14-16.
Skovlunde Kirke
Lundebjerggårdsvej 3 A, Skovlunde
Udsolgt - Huk adgangskort!
Tirsdag
Okt
23
Børn
Minikonfirmander
Skovlunde Kirke
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14-16.
Skovlunde Kirke
Lundebjerggårdsvej 3 A, Skovlunde
Tirsdag
Okt
23
Andet
Gravidsamtaler kl. 17-18:30
Ballerup Kirke
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16.30.
Ballerup Kirke
Sankt Jacobs Vej 1B, Ballerup
Er du gravid? - Forbered dig på livet som mor Jordemoder Anne Vils Pedersen og sognepræst Trine Brandsborg tilbyder gratis samtalegrupper for gravide, der ønsker at forberede sig til livet som mor til et lille nyt menneske.
Graviditeten kan sætte gang i mange forskellige tanker og følelser, som det er vigtigt at sætte ord på, og det er netop, hvad man får mulighed for i samtaleforløbet for gravide i Ballerup kirke. "Det er mirakuløst, når man som kvinde venter barn," forklarer Trine Brandsborg. "Livet i maven vokser, og det samme gør kærligheden, men også bekymringerne. Hvad sker der med mig, når jeg bliver mor? Hvordan vil jeg takle ikke at få min søvn? Hvad nu, hvis det går galt?" Samtaleforløbet er tilrettelagt i samarbejde med forskningschef Henrik Norholt, der forsker i småbørnspsykologi og familiedannelse, og det tager udgangspunkt i den nyeste forskning inden for mødres tilknytning til barnet i maven. Samtalerne fungerer som en slags mental forberedelse til rollen som mor og det nye forældreliv. Det er åbne og fordomsfrie gruppesamtaler med maks. fire deltagere, hvor man frit kan tale om alt fra de store spørgsmål i livet til hverdagens problematikker. Hver gang med udgangspunkt i ét af følgende 6 temaer: Graviditeten, Det ufødte barn, Dig som mor, En ny familie, Fødslen og Livet med et lille barn. Alle gravide er velkomne -både de, der er i starten og de, der er i slutningen af deres graviditet. Tid og sted: Ballerup kirke kl. 17-18.30 På flg. tirsdage: 28/8, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10 og 23/10 Det er gratis at deltage. Tilmelding og yderligere oplysninger fra 14. august hos Trine Brandsborg på tlf. 30 73 00 14 eller mail tsbr@km
Tirsdag
Okt
23
Foredrag
Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)
Ballerup Bibliotek
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
Ballerup Bibliotek
Banegårdspladsen 1, Ballerup
Pris: (Fri entré)
Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier.
Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Tirsdag
Okt
23
Musik
Mirja Klippel og Alex Jønsson
Baltoppen Live
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 20.
Baltoppen Live
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 95 kr + evt. gebyr)
Tirsdag 23/10 20:00. Mirja Klippel & Alex Jønsson. Prisvindende sangskriver synger om kærlighed, krig og afsavn.
Årets Sangskriver - det var den ærefulde pris, som juryen ved Danish Music Awards Folk i 2016 valgte at tildele den unge finske sangerinde og sangskriver, Mirja Klippel. Klippel, der har base i København, fik prisen på baggrund af sin debut EP, Lift Your Lion, som hun udgav i 2016 sammen med den anerkendte danske guitarist, Alex Jønsson. Klippel synger om skovene, søerne og dyrene. Om blodsbånd og bedstefædre i kamp for hvert sit fædreland. Hun synger om nomadeliv og næstekærlighed - og om aldrig helt at høre til. "For det meste er jeg som en søvngænger i et mørkt rum, der fumler mig vej hen til lyskontakten", siger Klippel. "Jeg skriver for at få verden til at give mening. Om mennesker, deres følelser og handlinger - og konsekvenser. Min egen historie og fremtid.". Med musikken som hjem og verden som baghave, har Mirja Klippel i de senere år har turneret i blandt andet Tyskland, Finland og Danmark, og er bl.a. blevet omtalt som 'en nordisk Gillian Welch'. I øjeblikket arbejder Klippel på sit fuldlængde debutalbum, River of Silver, som udkommer i oktober 2018. 95,-. Cafékoncert. Unummererede siddepladser Økologiske sandwiches kan købes i baren
Tirsdag
Okt
23
Film
Jakob og Peter Plys - Dansk tale
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 12.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Familiefilm af Marc Forster, der handler om Jakob fra Peter Plys-universet, som nu er blevet voksen og er forretningsmand. En dag dukker Peter Plys op på hans dørtrin og har brug for hjælp. Med blandt andre Ewan McGregor og Hayley Atwell.
Tirsdag
Okt
23
Film
Smallfoot - Dansk tale
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Animeret familieeventyr, hvor Bigfoot-legenden vendes på hovedet, da en kvik ung Yeti finder noget, han ikke troede eksisterede - et menneske. Nyheden om denne "Smallfoot" gør ham berømt og giver ham nye chancer, men det skaber også uro i Yeti-samfundet.
Tirsdag
Okt
23
Film
Journal 64 - Danske undertekster
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 14.15 & 18.30.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 90 kr)
Efter et overfald på Vesterbro, der får Rose til at grave i luderen Rita Nielsens sag, der er blevet gemt og begravet i årenes løb.
Tirsdag
Okt
23
Film
The Wife
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16.15.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 85 kr)
Drama, hvor Glenn Close spiller Joan Castleman, som gennem 40 år har tilsidesat sit eget talent og drømme for at støtte op om sin succesfulde mand, forfatteren Joe. Men da Joe skal modtage Nobels Litteraturpris beslutter hun at give ham nådesstødet.
Tirsdag
Okt
23
Film
Lykke-Per - Danske undertekster
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 16.45.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 100 kr)
Drama af Bille August, der er baseret på Henrik Pontoppidans roman fra 1898. På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København.
Tirsdag
Okt
23
Film
Bad Times at the El Royale
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 20.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 90 kr)
Amerikansk thriller, hvor syv fremmede, hver med sin hemmelighed, får deres skæbner flettet sammen ved Lake Tahoe's El Royale, et lurvet, nedslidt hotel med en mørk fortid, hvor intet er, som det ser ud. Med blandt andre Chris Hemsworth og Jeff Bridges.
Tirsdag
Okt
23
Film
Venom
Baltoppen Bio 1-2
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 21.
Baltoppen Bio 1-2
Baltorpvej 20, Ballerup
Pris: (Entré: 90 kr)
Science fiction og actionfilm baseret på Sonys eget Marvel Univers, der handler om den onde Spider-Man karakter Venom, som er i stand til at besætte mennesker, og således give dem kræfter som en edderkop. I hovedrollen ses Tom Hardy.
Tirsdag
Okt
23